Te voet

Woon je vlak bij de school? Voor een wandelafstand tot 1 km à 1,5 km is te voet naar school komen een goed en gezond idee. Je kind raakt snel op school en heeft reeds de eerste beweging van de dag gehad!

Wandelpools: in groep naar school

Sommige leerlingen verblijven tijdens de schoolweken in een leefgroep. Heel wat leefgroepen zijn gelegen in de buurt van de Leuvense scholen buitengewoon onderwijs. Een aantal van deze leefgroepen organiseren wandelpools. Een groepje leerlingen wandelt dan samen met een begeleider naar school.

Het pilootproject wil deze wandelpools ondersteunen en graag nog verder uitbreiden. We dromen van een toekomst waarin ook leerlingen uit de buurt kunnen aansluiten bij deze wandelpools en zo monter en veilig kunnen aankomen op school.

Mobiliteitscoach: zelfstandig naar school

Wil je kind graag alleen te voet naar school komen, maar lukt dat nog niet? Dan kan je begeleiding vragen van onze mobiliteitscoach die je kind leert om dit zelfstandig en veilig te doen.

Veiligheid eerst!

Het is belangrijk dat elk kind veilig op school aankomt, of het nu zelfstandig of in groep naar school wandelt. Waar moet ik de straat oversteken? Aan welke kant van de weg moet ik wandelen? Het zijn vragen waarop je kind het antwoord krijgt aangeleerd op school. Ook tijdens een wandel-oefentraject met de mobiliteitscoach wordt uitgebreid stilgestaan bij deze vragen.

Door op "Accepteren" te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy & Cookie Policy voor meer informatie.