Taxibusjes

(enkel mogelijk voor leerlingen type 4)

Sinds het schooljaar 2020-2021 zetten we met het pilootproject leerlingenvervoer twee taxibusjes in om het normale schoolbusvervoer tussen thuis en school te ontlasten en om zo ook voor enkele leerlingen die ver van de school wonen de busrit korter en aangenamer te maken.

Binnen het pilootproject is afgesproken dat deze taxibusjes voorlopig enkel een aantal leerlingen met hun rolstoel van de type 4-school Windekind vervoeren. De type 4-scholen zijn niet dik gezaaid in onze contreien. Een aantal leerlingen moet daarom van ver komen en hun directe omgeving is niet altijd in de mogelijkheid om de leerling en zijn/haar noodzakelijke rolstoel een heel eind naar school te brengen.

De taxibusjes zijn eigenlijk een verlengde van het schoolbusvervoer. Daarom kunnen enkel leerlingen die voldoen aan de voorwaarden voor collectief leerlingenvervoer mogelijks meerijden met deze busjes. Welke leerlingen er dan effectief een plaatsje krijgen in een taxibusje wordt bepaald door school Windekind in samenspraak met het bestuur van het pilootproject. Dit is verder afhankelijk van verschillende factoren: precieze woonplaats, afstand tot de school, aantal keer per week dat de leerling zou meerijden en het totaal aantal plaatsen in het taxibusje rekening houdend met de verschillende rolstoelen die mee moeten.

Door op "Accepteren" te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy & Cookie Policy voor meer informatie.