Openbaar vervoer

Woon je wat verder van de school en kan je kind zelfstandig met het openbaar vervoer naar school komen? Dan moedigen wij dit zeker aan!

Een leerling die zelfstandig met de lijnbus, trein of ander openbaar vervoersmiddel naar school komt, kan een gratis abonnement krijgen via de school. De voorwaarden voor een gratis abonnement lees je hier.

Mobiliteitscoach

Wil je kind graag alleen met het openbaar vervoer naar school komen, maar lukt dat nog niet? Dan kan je begeleiding vragen van onze mobiliteitscoach die je kind leert om dit zelfstandig en veilig te doen.

Bereikbaarheid van de scholen en routeplanners

Wist je dat al de scholen in het project zeer vlot bereikbaar zijn met het openbaar vervoer? Ze hebben allemaal een bushalte aan of vlak bij de schoolpoort.

Om te weten hoe je precies van huis naar school geraakt met het openbaar vervoer, kan je de bestaande routeplanners hieronder gebruiken. Aarzel niet om de school of de mobiliteitscoach te contacteren indien je hulp kan gebruiken bij het plannen van je route.

Andere (digitale) hulpmiddelen

Maak je je zorgen of je kind veilig op school aankomt? Er bestaan enkele handige ondersteuningsmiddelen om je kind met een gerust hart zelfstandig naar school te laten gaan met het openbaar vervoer.

BlueAssist-kaart of BlueAssist-applicatie

BlueAssist bestaat in de vorm van papieren kaartjes of als applicatie voor de smartphone. BlueAssist helpt jouw kind bij het stellen van een eenvoudige hulpvraag aan de omgeving, zoals het juiste perron vinden voor de bus of trein.

www.blueassist.eu

Viamigo-applicatie

Viamigo is een applicatie voor de smartphone waarbij je als ouder of begeleider vanop een afstand een oogje in het zeil kan houden wanneer je kind zich zelfstandig naar school begeeft. Je kan je kind in real-time volgen en hem/haar bijsturen wanneer hij/zij van de geplande route afwijkt. De Viamigo-applicatie zit momenteel nog in de testfase en kan gedurende enkele maanden gratis uitgetest worden.

www.viamigo.be

Door op "Accepteren" te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy & Cookie Policy voor meer informatie.